Motor flush

Tijdens een reguliere oliewissel blijft er altijd nog wat oude olie achter. Door de motor te flushen krijg u de binnenkant van uw motor weer fabrieksnieuw.

Bij het verversen van de motorolie blijft er altijd een restant achter, het zal u verbazen hoeveel vuil er achterblijft. Voor een langere en prettige levensduur van uw motor dient uw olie regelmatig vervangen te worden, dit zal iedere garage u kunnen bevestigen.

Met de Powerflush® motor flush spoelen we de volledige motorolie. Hierdoor blijft er geen druppel oude olie achter. De motor kan de eigenschappen van de nieuwe olie volledig benutten.

Een motorblok.

Waarom?

Een motor laten spoelen biedt veel voordelen. De huidige generatie motoren, die aan strenge emissie-eisen moeten voldoen, zijn gevoeliger voor het ontstaan van vervuiling. Dit komt onder andere door een hoge EGR-terugvoer, waardoor er meer vervuiling ontstaat. Toleranties van zuigerveren zijn erg nauw, waardoor de geringste vorm van vervuiling een negatief effect heeft op de compressie en werking van de schraapveren. Na een motor flush loopt een motor vaak zuiniger en rustiger door herstelde compressie en wordt het olieverbruik beperkt, zelfs bij typische probleemmotoren.

Een motorspoeling kan gezien worden als een zeer effectieve motor reinigering. Alle inwendige vervuiling wordt compleet verwijdert, daarom adviseren we ook om een motor flush eens per 100.000 kilometer uit te (laten) voeren of bij iedere grote onderhoudsbeurt. Hiermee verlengt u de levensjaren van de motor.

De motor flush is geschikt voor zowel benzinemotoren als dieselmotoren.

Resultaten

Met het spoelen van uw motor kunnen de volgende resultaten doorgaans worden behaald:

  • De motor loopt rustiger
  • Het toerental blijft constant
  • Dalend brandstofverbruik
  • Het terugkrijgen van verloren vermogen
  • Terugloop in olieverbruik

Kortom, het spoelen van de motor is een veilige en effectieve manier om de motor weer in optimale conditie te krijgen. Dit verlaagt het verbruik, vermindert de uitstoot en verlengt de levensduur van de motor.

FAQ

Vraag en antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat kost het spoelen van een motor?

De vanafprijs van een motor flush is €350 inclusief BTW. Afhankelijk van de hoeveelheid, type olie, en type filter kan de prijs variĆ«ren.

Bekijk ook eens