Waarom olie verversen?

Het verversen van de olie van uw auto is van primair belang voor uw auto onderhoud. Per auto kan het verschillen hoevaak u de olie moet verversen. Preventief en tijdig de olie verversen zorgt ervoor dat uw auto minder slijtage heeft, beter rijdt en een hogere levensduur heeft. Het resultaat is ook dat u op termijn minder kosten zult maken aan dure reparaties.

Uiteraard kunt u zelf uw motorolie verversen. Dit kunt u al met een klein beetje technische kennis op de oprit doen. Ook is het mogelijk om het te laten verversen door uw garage.
Het olie verversen kent echter wel een groot probleem. U krijgt namelijk nooit alle olie uit uw auto vervangen. Er zal altijd wat vervuilde en oude olie achterblijven.

Door de olie te spoelen middels onze Powerflush® methode kunnen wij alle oude en vervuilde olie verversen. Wij halen de oude olie eruit, meten de hoeveelheid oude olie. Hierna flushen wij de auto met een toegevoegde reinigingsmiddel. Hierbij worden verontreinigingen en vuil weggespoeld waardoor het hele systeem weer schoon zal worden. Als laatste stap wordt er nieuwe olie bijgevuld. De olie zal het juiste type olie zijn voor uw auto. Wij zorgen voor de perfecte oliepeil en vervangen het oliefilter. Uw olie is nu weer brandschoon.

Naast motorolie bevat uw auto op meerdere plekken olie. Bijvoorbeeld in het stuurhuis en in een automaat. Voor goed onderhoud dient u deze olie te verversen. Uiteraard kunnen wij ook de olie van het stuurhuis en automaat flushen. Zo zal uw automaat beter schakelen en het stuurhuis zorgen voor een aangenamer stuurgevoel.

Meer lezen over de Powerflush® methode.

Wanneer moet ik de olie van mijn automaat spoelen?

U hebt een automaat als versnellingsbak en rijdt er al een tijdje mee. Het kan zijn dat de automaat nog goed schakelt. Echter kan het ook zijn dat uw automaat niet lekker schakelt. De automaat bonkt, slaat versnellingen over of slipt.

Gelukkig kunnen wij met het flushen van uw automaat veel schakel problemen verhelpen. Door het flushen van de automaat spoelen we de versnellingsbak schoon en vervangen het met ATF of DSG olie.

Als uw automaat nog goed schakelt raden wij aan om ook preventief de olie te verversen. Indien de fabrikant geen ATF olie verversing intervallen voorschrijft is olie verversen om de 60.000 > 120.000km aanbevolen, mede afhankelijk van het type gebruik en belasting van de automaatbak. Doorgaans is iedere 80.000km aan te raden om de automaat te spoelen.

De auto zal na het flushen van uw automaatbak merkbaar beter schakelen door de nieuwe olie.

Meer lezen over het spoelen van een automaatbak.

Wanneer moet ik de olie in het stuurhuis spoelen?

Veel stuurhuizen werken op basis van een hydraulisch systeem. In dit systeem zit olie. Deze olie wordt zwaar op de proef gesteld gedurende de levensduur van uw auto.

Na verloop van tijd kan het zijn dat u merkt dat de olie in uw stuurhuis ververst moet worden. Veelal uiten deze problemen zich in het zwaarder sturen, tegen duwen in lange bochten en geluid maken tijdens het sturen.

Door tijdig de olie te spoelen kunnen we deze klachten voorkomen en zelfs in veel gevallen oplossen. Indien de fabrikant geen stuurhuis olie verversing intervallen voorschrijft is olie verversen om de 150.000 > 200.000km aanbevolen, mede afhankelijk van het type gebruik en belasting.

Meer lezen over het spoelen van het stuurhuis.

Wanneer moet ik motorolie spoelen?

Uw motor is het hart van uw auto. Goed auto onderhoud aan uw motor begint bij het tijdig en goed vervangen van uw motorolie. In plaats van het olie verversen of zelfs enkel het bijvullen van uw olie adviseren wij u om uw motorolie te spoelen.

Door het spoelen van uw motorolie krijgen wij uw auto helemaal schoon. Al het vuil is uit uw motor en uw auto loopt hierna stukken soepeler. Uit onderzoek is gebleken dat het flushen van uw motor meer vermogen uit uw auto haalt. De testen zijn uitegevoerd met meerdere autos op een rollenbank.

Wij raden aan om motorolie te spoelen op de aanbovolen verversing intervallen van de fabrikant.

Meer lezen over het spoelen van de motor.

Inhouse ontwikkelingen

De Powerflush® methode hebben we op de Nederlandse markt gebracht. Hierdoor hebben we al vele duizenden olie flushes gedaan, en hebben een schat aan ervaring. Wij ontwikkelen zelf onze eigen Powerflush® machines om olie te verversen. Deze machines kunt u ook vinden bij andere garages, zelfs in het buitenland.

Naast het ontwikkelen van machines doen wij ook de ontwikkeling van adapters. Adapters zorgen voor de aansluiten van onze machine op uw autoonderdelen. Door het maken van adapters kunnen wij vrijwel iedere auto speoeln. Onze machines kunnen ingezet worden om olie te spoelen van uw motor, automaat en stuurhuis. Hiermee kan uw auto worden voorzien van de juiste onderhoud. Zelfs als u een exotische auto heeft.

De machine die wij produceren. Foto copyright van Kroon-Oil.
De machine die wij produceren, © Kroon-Oil.