Stuurhuis spoelen

Iedere moderne auto heeft een stuurbekrachtiging. Verreweg de meeste hebben een hydraulisch bekrachtigde systeem. Deze systemen zijn gevuld met een ATF olie of speciale hydraulische vloeistof. Door het vele gebruik en de veelal kortere stukken en vele rotondes van tegenwoordig wordt het stuurhuis en al de componenten zwaar belast.

Waarom stuurhuis olie wissel?

De stuurhuis olie wordt zwaar op de proef gesteld en vertoond na verloop van tijd ernstige degradatie waardoor er allerlei aanvankelijk kleine probleempjes ontstaan. Deze uiten zich vaak in zwaarder sturen, geen gevoel meer in het stuur, tegen duwen in lange bochten en op rotondes, geluid maken tijdens sturen.

De oorzaak hiervan is de verandering van de stuurhuis olie, waarvan niet alleen de viscositeit veranderd maar ook de opname van vocht (hygroscopisch) vuil (slijtage) en veroudering van de stuurhuis olie waardoor de stuurhuis componenten worden aangetast.

Tegelijkertijd veroorzaakt de verminderde smering van de olie versnelde slijtage en vervuiling van de stuurhuis olie. Dit is te herkennen aan de donkere of zwarte kleur.

Stuurhuis onderdeel
Het stuurhuis onderdeel.

Indien de fabrikant geen stuurhuis olie verversing intervallen voorschrijft is olie verversen om de 150.000km tot 200.000km aanbevolen, mede afhankelijk van het type gebruik en belasting.

Omdat er meestal alleen de stuurhuisolie uit het reservoir wordt gewisseld en er niet wordt gereinigd wordt er maar een gedeelte van de stuurhuis olie ververst. (Stuurhuis, stuurpomp, koeler en leidingen niet) De nieuwe stuurhuis olie direct vervuild door de oude in het systeem achtergebleven olie. Hierdoor wordt het effect van nieuwe schone stuurhuis olie weer gedeeltelijk teniet gedaan en vindt er slechts een minimale kwaliteits verbetering plaats. Hierdoor worden problemen niet opgelost en soms alleen maar verergerd.

Met de GS Powerflush® methode pakt u het probleem in de basis aan en wordt er eerst volledig gereinigd en daarna alle stuurhuis olie ververst. Deze aanpak garandeerd een optimaal resultaat.

De GS Powerflush® methode spoelt alle stuurhuis componenten grondig schoon, waardoor vervuiling en slijtage worden verwijderd. Door het gebruik van speciale detergenten worden olie en vuil afgebroken. De olie wordt vervolgens ververst met een speciale high-performance olie met de juiste viscositeit en eigenschappen voor een lange levensduur.

FAQ

Vraag en antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat kost het spoelen van een stuurhuis?

De vanafprijs van een stuurhuis flushen is €150 inclusief BTW. Afhankelijk van de hoeveelheid en type olie kan de prijs variëren.

Hoe lang duurt het spoelen van een stuurhuis?

Het spoelen van een stuurhuis duurt gemiddeld 45 minuten. U kunt in de tussentijd rustig genieten van een warme koffie of thee in onze kantine.

Kan ieder stuurhuis gespoeld worden?

Enkel hydrolisch bekrachtigde systemen kunnen gespoeld worden.

Bekijk ook eens